L'Escola de la salut

MOTXILLES PESADES A L’ERA DIGITAL

Escrit el 24/09/2018
pilar1974

Sembla sorprenent que a l’era digital els nens/es hagin de portar cada dia les motxilles carregades amb els llibres i llibretes per poder estudiar i fer els deures.

Les taquilles que ofereixen escoles e instituts poden ajudar una mica, però quan tenen deures i exàmens de vàries assignatures obliga a portar tot els llibres i llibretes a casa.

Els estudis publicats diuen que la motxilla no pot pesar més del 10% del pes del nen/a i que el temps mig de carregar-la no pot ser superior a 30 minuts entre anar i tornar del col·legi.

Els objectes més pesats han d’anar enganxats a l’esquena dels nens/es, com són els llibres i llibretes; els objectes més lleugers, més lluny de l’esquena, com la carmanyola, estoig, etc.

La motxilla ha d’anar enganxada a l’esquena i amb les dues nanses posades a les espatlles. Quant més enganxada a l’esquena, menys pateixen les espatlles i l’esquena. Les nanses han de ser encoixinades per a evitar fer mal a les espatlles.

La posició de la motxilla penjada d’una nansa o a l’alçada de la zona glútia (de moda a molts adolescents) és fatal tant per l’esquena com per l’espatlla que subjecta el pes.

Finalment dir que malgrat el pes excessiu no cal ser alarmista i no s’ha demostrat que el fet de portar la motxilla amb massa pes, però només els trajectes entre el col·legi i casa, pugui produir lesions a l’esquena.

Dr Xavier Gonzalez Ustes

Traumatòleg

Hospital Municipal de Badalona

Equip de pediatria

L'entrada MOTXILLES PESADES A L’ERA DIGITAL ha aparegut primer a .