Veronica Villarejo el 12/03/2019

Actualitzant continguts...

Us informem que hem eliminat temporalment les infografies referents a les vacunes, per actualitzar-les segons les noves recomanacions de les societats científiques. Divendres tornaran a estar disponibles.

el 24/05/2019

Sol, solet, vine'm a veure però poquet (III)

Malgrat ens sembli que no hi ha risc, sempre ens hem de protegir i cuidar la pell, especialment la dels petits ja que és més sensible a la radiació solar. "Sol, solet, vine'm a veure però poquet" és també el lema d'aquesta tercera infografia que té per objectiu conscienciar les famílies, en concret sobre la tria de la crema solar. Aquesta s'hi suma a la primera: "És hora de protegir-nos del sol" i "Senyals de detecció"

Maria Alejandra Sarria Marcano el 22/05/2019

Avís de salut

La febre és un símptoma comú a les malalties d´infància. És una resposta fisiològica a la pròpia infecció. Els antitèrmics ens ajuden a manejar els efectes secundaris de la febre i a que el nen malalt estigui més còmode. Sempre hem d´utilitzar-los a les dosis i els intervals adequats per evitar toxicitat per aquests medicaments.

Maria Alejandra Sarria Marcano el 15/05/2019

Aviso de Salud

Durante el mes de Mayo hemos diagnosticado varios cuadros de anginas. Este es el nombre común para la amigdalitis bacteriana. Es una infección de vías respiratorias que produce fiebre, dolor de garganta, malestar general y requiere antibióticos como tratamiento. Si tu hijo tiene fiebre o alguno de estos síntomas acude al pediatra para que le examine. Puedes consultar nuestra infografia:que hacer si... tiene fiebre si existen dudas en cuanto al manejo!

el 10/05/2019

Nou podcast sobre la introducció dels aliments als 6 mesos

Trobareu la informació sobre la introducció dels aliments als 6 mesos dels nadons. De quins aliments parlem, com preparar-los, fer-ho en un ambient saludable i sense distraccions o quines són les excepcions són alguns dels temes que tracta el podcast. La progressió, la varietat d'aliments, els hàbits higiènics completen el ventall de consells que us animem a escoltar al nou podcast.

Sofía Pérez el 08/05/2019

Avís de salut: Diarrees.

Aquesta setmana hem vist alguns nens amb dolor abdominal, diarrees i vòmits. La gran majoria dels casos són conseqüència d'una infecció vírica a les vies digestives. Mantenir una bona hidratació és l'element principal per evitar complicacions en aquests casos, el sèrum oral és la beguda més recomanada. Si tens dubtes sobre que fer i quan consultar no dubtis a revisar la infografia sobre: "Què fer si...? Té diarrea?".

el 07/05/2019

I Concurs de protecció de la pell de BSA, pots participar fins aquest divendres 10 de maig

Badalona Serveis Assistencials (BSA) organitza el I Concurs per representar gràficament la marca de la campanya de sensibilització infantil/juvenil i adulta contra el melanoma i la importància de protegir la pell. Aquesta campanya s’inclou dins d’una sèrie d’accions de prevenció i promoció de la salut sobre protecció de la pell per evitar, al màxim, el risc de patir un melanoma entre la població, especialment la més jove.

el 03/05/2019

Saps com rentar-te les mans?

Aquest diumenge, 5 de maig, és el Dia Mundial de la Higiene de mans. I des de BSA APPediatria hem preparat un vídeo que mostra els passos per un rentat de mans adequat i que podeu consultar a la secció Documentació – Vídeos.

Merce Garcia Drago el 01/05/2019

Avís de salut: Virus

Aquesta setmana han vingut a la consulta molts nens amb diferents símptomes, pensem que estem veient diferents virus, alguns provoquen febre, altres mal de coll, també mal de panxa... sembla que no vulgui acabar de marxar el fred i els virus.

Merce Garcia Drago el 26/04/2019

Nova infografia secció adolescència

Com sabem que tractar amb adolescents no és tasca fàcil, aquest mes us deixem una infografia sobre la baixa autoestima en aquesta etapa.

Merce Garcia Drago el 17/04/2019

Avís: Novetat

Volem avisar-vos que s’ha canviat el nom de la secció Escola de la Salut i la seva icona, ara es diu Blog Parlem, esperem que us continuï sent profitós ja que els continguts són els mateixos.

Merce Garcia Drago el 15/04/2019

Avís de salut: Ens trobem a la Setmana Mundial de la Immunització

Aprofitem l’avís per informar-vos que durant aquests dies es celebra la Setmana Mundial de la Immunització, volem celebrar-ho insistint en la importància que tenen les vacunes. Gràcies a elles s’han pogut eradicar moltes malalties, si tota la població vacunés no tindríem els brots que malauradament estem tenint aquests últims temps.

el 12/04/2019

Nou podcast sobre l’accés excessiu dels infants a les pantalles .

L'exposició excessiva a les pantalles dels dispositius pot tenir conseqüències negatives en la salut dels infants. Pot afectar la son, la vista, ocasionar falta d'activitat física o generar problemes de salut mental com pot ser l'addicció, la frustració, la depressió, aïllament social, etc.

Merce Garcia Drago el 10/04/2019

Avís de salud: Torna l’hivern

No sabem si anem cap a l’estiu o cap a l’hivern, el que si sabem és que aquests dies ens trobem a la consulta de pediatria nens amb febre i/o amb diarrees.

el 08/04/2019

Q no t'enREDin amb la febre II

Continuem parlant de la febre perquè tingueu a l'abast informació fiable, professional i contrastada de la mà del nostre equip de Pediatria, dins la iniciativa #SaludSinBulos, que tracta de combatre els "bulos" de salut a Internet.

Merce Garcia Drago el 03/04/2019

Avís de salut: Possibles alteracions pel canvi horari

Com bé sabeu el diumenge vem fer el canvi d’hora a l’horari d’estiu. Els nens són el col·lectiu que més ho nota i el seu rellotge biològic pot trigar en adaptar-se al nou horari uns dies inclús una setmana.

el 22/03/2019

Nou podcast de relaxació gràcies a l'ajuda de "Projecte Coco".

Ja podeu gaudir d'un nou podcast de relaxació, adreçat a aquells cuidadors principals dels petits de la casa que, de tant en tant, entre tanta intensitat, necessiten un moment de tranquil·litat. Ja sabeu, que la secció es complementa amb recomanacions sobre cures del nadó i consells d’hàbits saludables sobre salut infantil.