el 12/07/2019

Ens relaxem?.

L'equip de BSA APPediatria ha preparat un nou podcast per relaxar-nos. Mitjançant el concepte de l'aigua, oferim aquest espai de relaxació adreçat a aquells cuidadors principals dels petits de la casa que, de tant en tant, entre tanta intensitat, necessiten un moment de tranquil·litat.

Rut Pons el 10/07/2019

Avís de salut: Impetígen.

Aquests dies estem veient a consulta molts nens amb impetígen. Consisteix en una infecció superficial, en forma de ferides a la pell amb costra, produïda per bacteries habituals a l'exterior de la mateixa.

el 02/07/2019

Desconnexió digital saludable

La desconnexió digital en un món cada cop més digitalitzat és recomanable, ens permet reduir la tensió i l’estrès, entre altres beneficis. Amb l'estiu en marxa i moltes persones començant o esperant les vacances, l’equip de BSA APPediatria ha preparat un vídeo per animar a fer una desconnexió digital saludable i aprofitar l'estiu per gaudir d'altres activitats. De fet, recomanem la desconnexió digital saludable als propis professionals, perquè la nostra missió és tenir cura de la salut i benestar de les persones, per tant, prediquem amb l’exemple?

Maria Alejandra Sarria Marcano el 28/06/2019

Juliol mes dels drets LGTBI. Nova infografia secció adolescència

Juliol és el mes dels drets LGTBI, en concret avui 28 de juny, és el dia Internacional de l'Orgull LGTBI. Per aquest motiu us deixem la següent infografia amb l'explicació dels diferents conceptes relacionats amb la diversitat sexual

Merce Garcia Drago el 19/06/2019

Aquesta setmana sense patologia, però compte amb els petards!.

Potser sí que els virus han marxat de vacances, perquè no veiem gaire nens malalts a les consultes, però volem aprofitar l’avís per recordar-vos que vigileu amb els petards en la revetlla de Sant Joan, per no prendre mal.

el 13/06/2019

No t'hi juguis la pell, tots contra el melanoma

Aquest dijous, 13 de juny, es va celebrar el Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de pell, però cada dia cal tenir cura de la nostra pell. Saps com gaudir del sol sense risc? Consulta les 7 normes imprescindibles per gaudir del sol sense risc, de la campanya “No t’hi juguis la pell, tots contra el melanoma” de BSA

Luisa De Pablo el 12/06/2019

Avís de salut: gastroenteritis

En aquesta època de l'any augmenten les gastroenteritis que són inflamacions de l'estómac i de l'intestí, la majoria infeccioses. El símptoma principal es la diarrea. S'encomanen de persona a persona o mitjançant l'aigua/aliments contaminats. Es molt important la prevenció amb el rentat freqüent de mans. En casos molt reduïts cal fer tractament amb medicaments.

el 07/06/2019

Sol, solet, vine'm a veure però poquet (IV)

La fotoprotecció és molt important, i més si parlem dels nostres fills i filles. Avui compartim la infografia "Sortim al pati" per recordar mesures de protecció bàsiques adreçades als nostres nens ja que passen moltes hores a l'aire lliure i la seva pell és més sensible.

Esther Moral el 05/06/2019

Avís de salut: ara toca protegir la pell de les radiacions solars

Arriba la calor i amb la pujada de temperatures cal recordar que pren encara més importància la protecció solar. Com a mesura de prevenció hauríem d'evitar l'exposició sense protecció a la irradiació solar, i encara més amb els menuts de la casa. Recordeu d'utilitzar productes de confiança. Aprofitem l'avís per fer ressò de la petició de l'OCU que la setmana passada va demanar la retirada de les cremes solars infantils de ISDIN ( fotoprotector Pediatrics Transparent Spray SPF 50+) i de Babaria (Babaria infantil spray protector SPF 50+) , perquè consideren , segons dades d'estudi, que no ofereixen la protecció que consta en el seu envàs. Davant d'aquesta notícia la companyia Isdin ha fet un comunicat en el qual detalla la seguretat dels seus productes.

el 03/06/2019

Nou vídeo sobre inhaladors

Què són els inhaladors i com funcionen són les dues preguntes que responen al nou vídeo realitzat gràcies a l'equip de BSA APPediatria i a uns grans col·laboradors, als que aprofitem per agrair la seva ajuda.

Maria Alejandra Sarria Marcano el 31/05/2019

Nova infografia secció de adolescència

Avui, divendres 31 de maig es celebra el Dia Mundial sense tabac, i per aquest motiu us deixem una nova infografia sobre el consum del tabac, els seus factors de risc i de protecció.

Maria Alejandra Sarria Marcano el 29/05/2019

Avís de Salut.

Ara que ens apropem a l'estiu els canvis de temperatura i humitat ambiental predisposen als nens amb pell atòpica a tenir brots. Es caracteritza per pell seca i envermellida que pica. Recorda que pots consultar alguns consells de la cura d'aquest tipus de pell en la nostra infografia: "Què fer si? Té dermatitis atòpica".

el 24/05/2019

Sol, solet, vine'm a veure però poquet (III)

Malgrat ens sembli que no hi ha risc, sempre ens hem de protegir i cuidar la pell, especialment la dels petits ja que és més sensible a la radiació solar. "Sol, solet, vine'm a veure però poquet" és també el lema d'aquesta tercera infografia que té per objectiu conscienciar les famílies, en concret sobre la tria de la crema solar. Aquesta s'hi suma a la primera: "És hora de protegir-nos del sol" i "Senyals de detecció"

Maria Alejandra Sarria Marcano el 22/05/2019

Avís de salut

La febre és un símptoma comú a les malalties d´infància. És una resposta fisiològica a la pròpia infecció. Els antitèrmics ens ajuden a manejar els efectes secundaris de la febre i a que el nen malalt estigui més còmode. Sempre hem d´utilitzar-los a les dosis i els intervals adequats per evitar toxicitat per aquests medicaments.

Maria Alejandra Sarria Marcano el 15/05/2019

Aviso de Salud

Durante el mes de Mayo hemos diagnosticado varios cuadros de anginas. Este es el nombre común para la amigdalitis bacteriana. Es una infección de vías respiratorias que produce fiebre, dolor de garganta, malestar general y requiere antibióticos como tratamiento. Si tu hijo tiene fiebre o alguno de estos síntomas acude al pediatra para que le examine. Puedes consultar nuestra infografia:que hacer si... tiene fiebre si existen dudas en cuanto al manejo!

el 10/05/2019

Nou podcast sobre la introducció dels aliments als 6 mesos

Trobareu la informació sobre la introducció dels aliments als 6 mesos dels nadons. De quins aliments parlem, com preparar-los, fer-ho en un ambient saludable i sense distraccions o quines són les excepcions són alguns dels temes que tracta el podcast. La progressió, la varietat d'aliments, els hàbits higiènics completen el ventall de consells que us animem a escoltar al nou podcast.

Sofía Pérez el 08/05/2019

Avís de salut: Diarrees.

Aquesta setmana hem vist alguns nens amb dolor abdominal, diarrees i vòmits. La gran majoria dels casos són conseqüència d'una infecció vírica a les vies digestives. Mantenir una bona hidratació és l'element principal per evitar complicacions en aquests casos, el sèrum oral és la beguda més recomanada. Si tens dubtes sobre que fer i quan consultar no dubtis a revisar la infografia sobre: "Què fer si...? Té diarrea?".

el 07/05/2019

I Concurs de protecció de la pell de BSA, pots participar fins aquest divendres 10 de maig

Badalona Serveis Assistencials (BSA) organitza el I Concurs per representar gràficament la marca de la campanya de sensibilització infantil/juvenil i adulta contra el melanoma i la importància de protegir la pell. Aquesta campanya s’inclou dins d’una sèrie d’accions de prevenció i promoció de la salut sobre protecció de la pell per evitar, al màxim, el risc de patir un melanoma entre la població, especialment la més jove.

el 03/05/2019

Saps com rentar-te les mans?

Aquest diumenge, 5 de maig, és el Dia Mundial de la Higiene de mans. I des de BSA APPediatria hem preparat un vídeo que mostra els passos per un rentat de mans adequat i que podeu consultar a la secció Documentació – Vídeos.