L'Escola de la salut

«Pantalles, Fortnite, Netflix i altres drogues dures», tema de la sessió de maig de l’Aula de salut de l’Hospital Municipal de Badalona

Escrit el 16/05/2019
Maria Navarro Asin

La sala d’actes de l’Hospital Municipal acollirà el dimecres, 29 de maig, a les 18.30 hores, la xerrada “Pantalles, Fortnite, Netflix i altres drogues dures”, que anirà a càrrec del Cap Clínic del CAP Morera Pomar, Jaume Claramunt.

Entendre l’ús i abús de les pantalles que fan actualment algunes persones, majoritàriament joves, i en concret d’alguns jocs en xarxa que estan de moda, com per exemple el Fortnite serà el punt de partida de la sessió. També ens aproparem a programes de missatgeria instantània, xarxes socials o plataformes de pel·lícules i sèries com són WhatsApp, Instagram o Netflix, entre altres. L’objectiu passa per analitzar com la nostra societat està immersa en una ràpida transformació digital i, com en ocasions, algunes persones, especialment les més vulnerables, poden patir certes conseqüències negatives d’un ús inadequat.

No ens oblidem d’altres addicions com és el tabaquisme en un mes en el que se celebra el Dia Mundial Contra el Tabac. No obstant això, a la nova Aula de Salut ens centrem en altres addicions possiblement més desconegudes que també poden perjudicar la nostra salut. Apropar-nos a la problemàtica com a pare o mare, com a avia o avi o en primera persona, ens permet buscar solucions i gestionar les addiccions en benefici de la salut, ja siguin físiques o digitals.

Les persones que desitgin assistir a l’acte, que forma part del cicle de conferències “Aula de salut. Aprenem de la mà de l’especialista”, ja s’hi poden inscriure. Com sabeu les xerrades d’Aula de salut estan obertes a totes les persones que hi estiguin interessades, encara que el nombre d’assistents està limitat a l’aforament de la sala. La inscripció es pot fer mitjançant el telèfon 93 464 83 89 -de dilluns a divendres laborables de 9 a 13 hores- i l’adreça de correu electrònic bsa@bsa.cat.

L'entrada «Pantalles, Fortnite, Netflix i altres drogues dures», tema de la sessió de maig de l’Aula de salut de l’Hospital Municipal de Badalona ha aparegut primer a .