L'Escola de la salut

Cuidem la pell dels infants

Escrito el 21/01/2021
Blog Pediatria BSA

La pell és un dels òrgans més grans del nostre cos. Té funcions de protecció, regulació de la temperatura, sensibilitat, excreció i secreció de substàncies, etc. És la barrera que ens protegeix de les agressions del medi extern, sense la pell no podríem viure.

La pell pot patir diverses malalties com inflamacions, infeccions, degeneracions, etc. Una d’aquestes malalties és la dermatitis atòpica. Pot afectar a lactants, nens i adults. Aquesta malaltia, depenent de l’edat de la persona, afecta unes zones o altres del cos. La dermatitis és una inflamació crònica de la pell que evoluciona a brots, pot millorar o empitjorar segons l’època de l’any i també depèn molt de la susceptibilitat individual. Habitualment el nen que té una dermatitis atòpica té altres alteracions de tipus al·lèrgic, com la rinitis o l’asma.

Quan un infant té una dermatitis atòpica hi ha un familiar que té o tenia dermatitis, rinitis i/o asma. Els infants amb dermatitis atòpica tenen una pell seca, els pica i en gratar-se es produeixen lesions que es poden infectar.

Aconsellem tenir molta cura de la pell del nen amb dermatitis, per espaiar el més possible les recaigudes. És important una bona higiene, és millor fer dutxes curtes que banys, utilitzar sabons que no portin detergents i després de la dutxa és molt important una bona hidratació de la pell, a poder ser amb la pell humida. Si la pell està molt seca, és aconsellable hidratar-la més d’un cop al dia. Una bona hidratació cutània evita que el nen tingui picor i es grati. Un altre consell és utilitzar roba de cotó, que sigui transpirable i que no s’ajusti al cos.

Si el vostre fill o filla té aquesta malaltia, de ben segur que coneixeu tots aquest consells.

Equip Blog Parlem-ne

L'entrada Cuidem la pell dels infants ha aparegut primer a .