CONSERVACIÓ DE LA LLET MATERNA

Escrit el 12/10/2022
Esther Moral

 

Com manipular i conservar la llet materna és un dels dubtes habituals a les nostres consultes. Us en presentem una petita actualització al respecte.

La llet materna a temperatura ambient (inferior a 25 °C) es manté un temps màxim de 4 hores. Si mantenim la llet a la nevera entre 0-4 °C la podem conservar durant 2-4 dies. A la taula de més avall podeu veure en detall altres opcions.

La llet que s’extreu per parts al llarg de 24 hores es pot emmagatzemar junta. En primer lloc es refrigera a la nevera i després es congela.

Per descongelar la llet, escalfeu la llet amb aigua tèbia corrent, o escalfeu aigua en un recipient, i fora del foc, introduïu l’envàs de llet extreta fins que arribi a la temperatura desitjada.

Mai deixar que la llet bulli i no utilitzar microones.

Un cop la llet es descongela remoure-la bé. Barregeu la llet abans de provar la temperatura.

Si la llet ha estat congelada i després descongelada es pot mantenir a la nevera fins a 24 hores per utilitzar-se després, però no es pot tornar a congelar.

S’han d’utilitzar envasos de plàstic durs o de vidres aptes per mantenir aliments o bosses per emmagatzemar la lactància materna. És important sempre etiquetar el recipient amb la data d’extracció, per així descongelar la llet més antiga.